Kategorier
Rör

Rörinspektion Stockholm – frågor & svar 

Dags för en rörinspektion i Stockholm? Frågan borde faktiskt ställas oftare då man genom detta också skulle slippa en hel del bekymmer – både som villaägare och som ägare av en större fastighet. Problemet med stammar är att man inte kan se hur skicket på dessa är med blotta ögat. Ett tak kan du alltid gå upp på för att kontrollera och andra ytskikt är även de enkla att bedöma skicket på. 

Stammarna löper på insidan av huskroppen och detta försvårar bedömningen. Genom att anlita en professionell firma inom rörinspektion i Stockholm kan du få svart på vitt kring hur stammarna ser ut – och agera på denna information. Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om detta ämne och som följer: 

När kan en rörinspektion vara en bra lösning? 

Misstänker du att dina stammar inte håller en god kvalitet så kan en rörinspektion i Stockholm ge dig svar på om dina farhågor stämmer. Upplever du regelbundna stopp i avloppet så är en rörinspektion något som bringar klarhet i varför detta sker. Ett annat bra tillfälle för en rörinspektion i Stockholm är i samband med ett villaköp. Genom att kontrollera stammarna innan köpet så slipper du obehagliga överraskningar och en eventuell konflikt med säljaren. 

Vilka åtgärder kan vidtas efteråt? 

Är rören i riktigt dåligt skick så är ett stambyte egentligen det enda alternativet. Man kan idag se att en relining är ett fungerande komplement och alternativ till stambytet och där nya rör gjuts – med epoxiplast – inuti de befintliga. Om det rör sig om stopp så kan man gå in och genomföra en stamspolning för att rensa bort smuts och annat som orsakar detta. Det finns många olika åtgärder att vidta efter att en rörinspektion skett. 

Mer information samt svar på dina frågor om rörinspektion i Stockholm kan du hitta på webbsida: rörinspektionstockholm.se