Kategorier
Målare

Målare Stockholm – vanliga frågor om måleri

Dags att ta tag i den där målningen av fasaden? Funderar du på att måla om i hallen och genom detta skapa en mer välkomnande känsla i bostaden i Stockholm? Att måla om är ett av de mest effektiva sätten att skapa en förändring genom – och även ett av de absolut mest prisvärda. 

Detta innebär emellertid inte att det handlar om ett enkelt projekt. Tror man att det är enkelt att måla så är man ute på en väldigt tunn is och då kan man nästan förvänta sig att det färdiga resultatet heller inte kommer att nå några höga höjder. 

Vi tänkte i den här texten ge lite tips och råd samt information om målerier och om vikten av att – i vissa lägen – välja en målare i Stockholm snarare än att måla på egen hand. Detta gör vi genom att svara på några vanligt förekommande frågor som ser ut enligt följande: 

Hur lyckas jag med att måla inomhus? 

Det finns många parametrar som spelar roll. Frågar man en målare i Stockholm vilket som är det största fel en vanlig privatperson gör så säger denna ofta att det handlar om ett undermåligt grundjobb. En målare i Stockholm lägger ner ungefär 80% av tiden på att förbereda den yta som ska målas – en lekman gör tvärtom: han lägger 80% av tiden på att de facto måla. Vill du lyckas med ditt måleri så är det således ingen dum idé att disponera tiden på samma sätt som en målare i Stockholm gör. 

Vad ska jag tänka på vid en fasadmålning? 

Utöver att du ska genomföra det gedigna grundjobb vi ovan nämnde så finns det även andra saker att tänka på. Valet av färg måste matchas mot den underliggande materialet. En målning av en fasad sker inte enbart av estetiska skäl, viktigt är att man även inser att färgen ger ett skydd åt materialet. En annan sak att tänka på är att skapa en säker arbetsmiljö. Se alltid till att hyra ställning och gör det i god tid så att du verkligen får tag i en sådan. Viktigt är även att du ser till att du verkligen har tid. Saknar du det så är det lika bra att direkt anlita en målare i Stockholm. 

Kan jag använda mig av Rot? 

Ja, du kan använda dig av ditt Rot-avdrag i samband med att du anlitar en målare i Stockholm. Den detaljen borde också vara avgörande i frågan. Att kunna dra av 30% av den totala arbetskostnaden gör givetvis en enorm skillnad och det möjliggör professionell hjälp till ett riktigt bra pris.