Kategorier
Golv

När behöver man golvavjämning i Stockholm?

För den som renoverat en hel del kanske ordet är bekant. Men för gemene man är det en ovan term. När Peter i Stockholm plötsligt sas behöva göra en golvavjämning såg han ut som ett frågetecken.

Peter skulle äntligen få komma igång med renoveringen av sitt nyinköpta hus. En av de saker som var akuta var golven. De behövde läggas om för att han skulle kunna fortsätta med resten. Han hyrde in ett företag som skulle lägga nya golv och genast började de riva ut de gamla. Det var då de sa att de behövde göra en golvavjämning.

Han fick då lära sig att det innebar att jämna ut golvet eller grunden under golvet. Det kan handla om att använda klister när man lagt det gamla golvet. När det nu har stelnat behöver det tas bort för att få en jämn yta att jobba på och detta kallas att göra en golvavjämning.

Golvavjämning gjord av företag

Underlaget kan jämnas på lite olika sätt. I vissa fall kan lim eller kanske mattrester lättast jämnas ut genom att lägga på golvavjämningsmaterial. Andra gånger går det att slipa, men att fylla ut går snabbare. Platser där det kan göras i privata bostäder är exempelvis i våtutrymmen. Där behöver det vara rätt lutning för att vattnet ska rinna ner på rätt ställe.

Vanligast är dock att man gör detta i allmänna lokaler, kontor och industrier. Men nu var Peter tacksam att golvläggarna hade denna kunskap och kunde göra det bästa för hans nya hus. Läs mer om golvavjämning på denna sajt: golvavjämningstockholm.se/