Kategorier
Lastpall

Sälja lastpallar och tjäna pengar

Den som vill sälja sina lastpallar lär inte uppleva någon brist på intresserade köpare. Det finns många aktörer som skulle vara intresserade av lastpallar.

Nästan alla har säkerligen på ett eller annat sätt någon gång kommit i kontakt med lastpallar. Kanske har det skett när du gjort en större beställning av någonting som levereras ända fram till dörren. Till exempel möbler eller någonting annat tungt som behöver flyttas med hjälp av någon form av gaffeltruck.

Sådana paket ställs ofta på lastpallar eftersom det underlättar hela processen när de ska förflyttas från en plats till en annan. Men det är sällan postombudet tar med sig lastpallen hem efter leveransen. Den får du ofta behålla på köpet – och det är det kanske inte säkert att du vill.

Ett alternativ om du då inte vill behålla din lastpall är förstås att sälja den. Du kan lita på att det finns en marknad för detta ändamål, även om det kan vara svårt att tro. Hittar du rätt köpare kan du med andra tjäna en bra hacka på någonting som du alltså bara fått på köpet.

Sälja lastpallar – eller behålla dem?

Den stora frågan är då såklart vem som egentligen skulle vara intresserad av att köpa en lastpall. Var finns den marknaden någonstans? Tja, en given aktör skulle förstås vara den som driver ett lager. Det nämndes tidigare i texten att man ofta placerar tyngre saker på lastpallar för att enklare flytta dem. Med andra ord – avgörande för att ett lager ska fungera.

Men kanske kan du sälja lastpall även till andra aktörer. Till exempel privatpersoner. Du skulle häpna om du visste vilka kreativa projekt folk skapar med hjälp av lastpallar. Det byggs bord, soffor, staket och allt möjligt med hjälp av lastpallar. De kan bli perfekta trädgårdsmöbler om de hamnar i rätt händer.

Skulle du därför lägga ut en annons om att du har lastpallar till salu kan du säkerligen räkna med god respons. Men om du är sugen på att undersöka vad du själv skulle kunna skapa med hjälp av lastpallar kanske du ska behålla dem istället. Det tål att tänkas på.