Kategorier
Ventilation

Ventilation gjorde jobbet lättare i Stockholm

Ingen kunde förstå varför många fick huvudvärk på jobbet. Visst var det varmt men snart skulle det få svar då deras ventilation i Stockholm sattes under lupp.

Det hade börjat som ett skämt i callcenterpersonalens matsal. De hade under en kafferast insett att många av dem gick hem med en hemsk huvudvärk efter att arbetsdagen var slut. Detta var märkligt då de jobbat på samma arbetsplats i många år men inte haft problem tidigare. Men visst hade luften känts lite kvalmig under de senaste månaderna. Snart diskuterades det varje rast och Anna, en av de anställda, bad chefen komma för att diskutera saken.

När de berättade om sina observationer insåg chefen att många hade nämnt problemet men han hade trott att det var en influensa som gick. Nu lovade han att ta kontakt med det företag som installerat ventilationen i fastigheten så att de kunde se om det kunde finnas något där som ställde till med besvär hos personalen.

Ventilationen hade en hemlighet

Firman jobbade med att installera ventilation i Stockholm och bokades in för att gå igenom ventilationen. Oavsett om det var inomhusluften som orsakade problemet var det ändå på hög tid att göra en rutinkontroll. Företaget kom med all sin utrustning och började sitt undersökande redan veckan därpå. Även om chefen inte ville att ventilationen skulle vara felaktig skulle det ändå ge svar på den fråga alla hade.

Döm om deras förvåning när felet uppdagades. Bara några månader tidigare hade ett annat företag flyttat in i fastigheten. De hade, utan ont uppstått, mixtrat med ventilationen så att luften som skulle cirkulera genom byggnaden stoppats upp. Det innebar att luften inte flödade som den skulle. Deras kontor fick alltså för dåligt med frisk luft. Problemet rättades till och snart var bekymret ur världen. Tack vare ett samtal i fikarummet löste de ett problem både för personal och arbetsgivare.